Ανακοίνωση για τον Β. Δημάκη:Ενάντια στην εκδικητικότητα του κράτους, όπλο μας η αλληλεγγύη

Η περίπτωση του Β. Δημάκη είναι μία ακόμη περίπτωση καταπάτησης των δικαιωμάτων των κρατουμένων, συνεχίζοντας το κρεσέντο πειθάρχησης που θέλουν να επιβάλουν το σωφρονιστικό αλλά και το δικαστικό σώμα. Ο Β. Δημάκης όντας φοιτητής, στο τμήμα “Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης” του ΕΚΠΑ, και κρατούμενος, που εκτίει την ποινή του, δικαιούται εκπαιδευτικές άδειες για την παρακολούθηση του προγράμματος σπουδών. Ωστόσο, παρ’ όλο που έχει συμπληρώσει το κατάλληλο αριθμό μαθημάτων και μολονότι ο ίδιος δέχεται το “βραχιολάκι”, το αρμόδιο Συμβούλιο του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλού αρνήθηκε για τρίτη φορά την παροχή αδειών για εκπαιδευτικούς λόγους θέτοντας συν τοις άλλοις το ζήτημα του μη υποχρεωτικού των παρακολουθήσεων. Πέρα του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν οι υποδομές για εξ΄ αποστάσεως παρακολούθηση, εμείς λέμε ότι και να υπήρχαν ο Β. Δημάκης θα έπρεπε να έχει το δικαίωμα να σπουδάσει εντός του φυσικού χώρου του Πανεπιστημίου, εντός της Ακαδημίας.

Το γεγονός ότι μετά από ένα μήνα απεργία πείνας και εφτά ημέρες απεργίας δίψας το σωφρονιστικό σύστημα αλλά και η πολιτική αρχή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κωφεύουν στο αίτημα του Β. Δημάκη, ένα αίτημα το οποίο το παλεύει με την ίδια του τη ζωή, καταδεικνύουν τις πιο σκληρές πτυχές του κρατικού μηχανισμού. Πρόκειται για άρνηση στο δικαίωμα για μόρφωση με χαρακτηριστικά εκδηκητικότητας από πλευράς του κράτους.

Απαιτούμε την υλοποίηση των αιτημάτων του Β. Δημάκη για την παροχή εκπαιδευτικών αδειών, και στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι στο δίκαιο αγώνα του.

Όλες/οι στην κινητοποίηση στις 5 μμ στα Προπύλαια!

In this article