Η απεργία είναι όπλο στα χέρια των εργαζομένων και δε χαρίζεται!

Μετά την ανοιχτή στήριξη του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του 2015 και με αποκορύφωμα τη μη προκήρυξη απεργία τον περασμένο Γενάρη ενάντια στον αντισυνδικαλιστικό νόμο, η ηγεσία της ΓΣΕΕ, συνεπικουρούμενη ανοιχτά και από την ΑΔΕΔΥ, κάνει ένα ακόμα παγιωμένο πλέον βήμα στη εδώ και χρόνια λογική της που θεωρεί τους εργοδότες ως κοινωνικούς εταίρους και τις απεργίες και αντιδράσεις των εργαζομένων ως ξεπερασμένες και εκφάνσεις λαϊκισμού.

Στις 30/5, λοιπόν, εξήγγειλαν όχι απλά μία ακόμα εθιμοτυπική από την πλευρά τους απεργία, αλλά μια φιέστα κοινωνικής και εθνικής συναίνεσης από κοινού με δύο από τους μεγαλύτερους εργοδοτικούς φορείς (ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ).

Απέναντι σε αυτή τη λογική απαντάμε ότι δε θα χαρίσουμε το νόημα της απεργίας στις παραδομένες εργοδοτικές και γραφειοκρατικές ηγεσίες των συνομοσπονδιών.

Στις 30 του Μάη να βρεθούμε στο δρόμο ως απεργοί, ενάντια στη συνολική αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, που σχεδιάζεται από κοινού με τους ελληνικούς εργοδοτικούς φορείς. Με αιτήματα την αύξηση του κατώτατου μισθού, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, την απαγόρευση των ελαστικών μορφών εργασίας, ενάντια σε ιδιωτικοποιήσεις και πλειστηριασμούς.

Στον αντίποδα των λογικών κοινωνικής συμμαχίας καλούμε με όσους μαχόμενους συνδικαλιστικούς φορείς έχουν αντίστοιχες αποφάσεις σε απεργιακές κινητοποιήσεις στις 30/5 και απεργιακή πορεία με προσυγκέντρωση στις 11:00 στο Μουσείο.

ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ-ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

ΣΤΙΣ 30/5 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

In this article