«δεν ήταν στάλες της βροχής για να κρατάς ομπρέλα, ήταν μπάτσοι διαλεχτοί που ‘κάναν πασαρέλα..»

61469594627
Σήμερα, ξημερώματα Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη επέμβαση της αστυνομίας για εκκένωση τριών καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες είναι γνωστές ως δομές φιλοξενίας προσφύγων. Κατά την, στρατιωτικού τύπου, επιχείρηση πραγματοποιήθηκαν 100 προσαγωγές προσφύγων και αλληλέγγυων, ανάμεσα τους και οικογένειες με παιδιά.

Και, ενώ, η κρατική αναλγησία δε νοεί την συνύπαρξη «πολιτών» και προσφύγων στον αστικό ιστό και αποπέμπει τ@ πρόσφυγες στα κέντρα κράτησης, η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και με μία άνευ προηγουμένου τραγελαφική εκδικητικότητα, οι προσαγωγές όλων των αλληλέγγυων μετατρέπονται σε συλλήψεις με την ψευδεπίγραφη κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Και όλα αυτά, λίγες μόνο μέρες αφού τελείωσε η διοργάνωση του No Border, που ξεσήκωσε τις αντιδράσεις των τοπικών «αρχών», του δημάρχου Μπουτάρη και του πρύτανη του ΑΠΘ Μήτκα. Μόνο ως πράξη αντίποινας μπορούμε να αντιληφθούμε την εντολή εκκένωσης των τριών καταλήψεων, η μία εκ των οποίων είναι ιδιοκτησίας του ΑΠΘ.

Τη στιγμή που το κυβερνών κόμμα παρουσιάζει τη συνταγματική αναθεώρηση, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να επιδείξει ότι κάνει κάτι παραπάνω από την υπογραφή των μνημονίων, ο Μουζάλας συνεχίζει την πολιτική «επαναπροώθησης» εκατοντάδων προσφύγων στην ασφαλή Τουρκία του σουλτάνου Ερντογάν και ζητάει συγνώμη από τον Δένδια, τον αλησμόνητο πρώην υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ, που χάρισε μοναδικές στιγμές καταστολής και βασανιστηρίων κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Εμείς το μόνο που θέλουμε να σημειώσουμε είναι ότι αν αυτό νοεί το κράτος ως ειρήνη, τότε εμείς είμαστε και θα παραμείνουμε για πάντα ταραξίες. Εάν το μέλλον που ονειρευόμαστε τους φοβίζει, εάν ο κόσμος που χτίζουμε μέσα από τις δομές αλληλεγγύης τους λεκιάζει, εάν η αυτοοργάνωση και η συνύπαρξη ποινικοποιούνται, εμείς δεν θα σταματήσουμε μέχρι «να ζήσουμε μαζί».

/Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις

/Άμεση απόσυρση των κατηγοριών από τις/τους συλληφθείσες/έντες

/Kοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστ@/προσφύγων

/Mπλοκάρισμα της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας

/H αλληλεγγύη θα νικήσει

In this article