Κάλεσμα στο Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 19/3 στις 14:00 στη Πλατεία Βικτωρίας

Η όξυνση της ολοκληρωτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και η μακροχρόνια παρουσία στρατευμάτων και η εμπλοκή των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στη ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής έχουν ως λογική συνέπεια την κορύφωση της προσφυγικής-μεταναστευτικής κίνησης.

Προφανώς σε αυτή την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται από το περασμένο καλοκαίρι, τα κράτη αποδεικνύουν τον αντιδραστικό τους χαρακτήρα είτε υψώνοντας νέα τείχη σε ΠΓΔΜ, Σλοβενία, Αυστρία και Ουγγαρία, διατηρώντας τα ήδη υπάρχοντα σε Ισπανία και Ελλάδα, οχυρώνοντας δομές ελέγχου, αποτροπής και επαναπροώθησης μέσω της FRONTEX και πλέον του ΝΑΤΟ, αυξάνοντας συνεχώς τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αδιαφορώντας πλήρως για την σίτιση, στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κατατρεγμένων από τον πόλεμο ανθρώπων.

Καθοριστική είναι και η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης που σε πλήρη ευθυγράμμιση με την ενιαία αντιμεταναστευτική πολιτική, με την άρνηση σύγκρουσης με την ΕΕ, με την διατήρηση του φράχτη του Έβρου, των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των πολιτικών αποκλεισμού και καταστολής, ανατροφοδοτεί στο σύνολό τους κυρίαρχους λόγους ενάντια στην μετανάστευση, παρά τις όποιες κορώνες της σε μια προσπάθεια να ενσωματώσει το δυναμικό, πολύμορφο και πλατύ κίνημα αλληλεγγύης.

Απέναντι, λοιπόν, σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών, αίροντας κάθε φόβο απέναντι στο Άλλο, πραγματώνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, εναντιωνόμενες και εναντιωνόμενοι στην Ευρώπη-Φρούριο αλλά και την ξενοφοβία συνολικά. Για αυτό τον λόγo, καλούμε στο Αντιρατσιστικό- Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο πλαίσιο της Διεθνής κινητοποίησης ενάντια στο Ρατσισμό που διοργανώνεται 18-21 Μάρτη.

Με κεντρικό σύνθημα Αλληλεγγύη σε Πρόσφυγες και Μετανάστες, Αντίσταση στην Ευρώπη-Φρούριο της φτώχειας, των πολέμων, του κράτους της έκτακτης ανάγκης.

Στις 14:00, έπειτα απ τα δρώμενα στην Πλατεία Βικτωρίας, θα πραγματοποιηθεί πορεία προς την Βουλή και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

In this article