Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!!

Η απόφαση του δικαστηρίου για καταδίκη του Νίκου Αργυρίου, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, σε δύο χρόνια φυλάκιση (με τριετή αναστολή) για συκοφαντική δυσφήμηση, αποτελεί μία από τις πιο χυδαίες προσπάθειες σπίλωσης και ποινικοποίησης του κινήματος υπέρ το δικαιωμάτων των φαντάρων .

Η διαχρονική μάχη για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων των στρατιωτών ενάντια στον παραλογισμό της στρατιωτικής δομής, ποινικοποιείται απο το ελληνικό κράτος και μαζί με αυτήν την απόφαση, νομιμοποιούνται ξανά οι αυθαιρεσίες εντός των στρατοπέδων.

Η Ελληνική αστική δικαιοσύνη και το κράτος επιχειρούν με το πιο εκδικητικό τρόπο την στοχοποίηση του Δικτύου Ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος , ενώ παράλληλα σιωπούν στην κατ’επανάληψη περιστολή των δικαιωμάτων των στρατευμένων.

Σε μία περίοδο όπου οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις εντείνονται και η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας έρχεται να επισφραγίσει την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση των συνόρων , η κυβέρνηση αποδέχεται και συναινεί στην αύξηση της κίνησης του ΝΑΤΟ και της ΦΡΟΝΤΕΞ στο Αιγαίο ενώ ταυτόχρονα εμπλέκει τον στρατό στο προσφυγικό ζήτημα με την στελέχωσή του σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη απόφαση καταδίκης του συναγωνιστή και απέναντι στην ποινικοποίηση των αγωνιστών από την πλευρά της κυβέρνησης, προτάσσουμε την αλληλεγγύη μας!

In this article