Να ακυρώσουμε την φασιστική φιέστα των Ιμίων

Ανακοίνωση της Ανασύνθεσης: Οργάνωσης Νεολαίας Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Το Σάββατο στις 30 του Γενάρη, για μια ακόμη χρονιά, οι συμμορίτες της Χρυσής Αυγής επιδιώκουν με αφορμή την επέτειό τους για τα γεγονότα των Ιμίων να ανασυγκροτηθούν πολιτικά και οργανωτικά, να κατακλύσουν τους δρόμους με την φασιστική τους ρητορεία και το ρατσιστικό τους μίσος, να επιβάλλουν ένα καθεστώς φόβου για οτιδήποτε διαφέρει απ τον μισαλλόδοξο εαυτό τους. Όλα αυτά σε μία περίοδο που εκκρεμεί η δίκη σε βάρος της ηγετικής τους ομάδας για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και του δολοφόνου χρυσαυγίτη για την υπόθεση του αντιφασίστα Π.Φύσσα. Γνωρίζουμε βέβαια πως την πραγματική ετυμηγορία δεν πρόκειται να την δώσουν ούτε οι μηχανισμοί της δικαιοσύνης ούτε οι θεσμοί του κράτους και οι κυβερνήσεις αλλά το ίδιο το αντιφασιστικό κίνημα, η λαϊκή κινητοποίηση και η συγκρότηση των κοινωνιών και των κοινοτήτων μας πάνω στα προτάγματα της αλληλεγγύης, της ελευθερίας και της ισότητας.

Η Χρυσή Αυγή στην προσπάθεια πολιτικής της ανασυγκρότησης επιδιώκει να τροφοδότησει το μίσος απέναντι στον τουρκικό λαό, να αποπροσανατολίσει το κόσμο που δέχεται την καταπίεση τόσο από το ακροδεξιό τουρκικό καθεστώς, επικαλούμενη εθνικές ταυτότητες και αντιπαραθέσεις. Ενώ ταυτόχρονα οι Κούρδοι και Τούρκοι αγωνιστές δέχονται τα αλλεπάλληλα χτυπήματα του ακροδεξιού κράτους έκτακτης ανάγκης της Τουρκίας.

Το πανευρωπαϊκό κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και η εναντίωση των λαών στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τα κινήματα για την υπεράσπιση και την διεύρυνση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, οι αγώνες ενάντια στη λιτότητα, την φτώχεια και την εκμετάλλευση, η οργάνωση των εργαζομένων, των ανέργων, των επισφαλώς, το φεμινιστικό και λοατκι κίνημα θα πρέπει να συναντηθούν από κοινού στον αγώνα ενάντια στην φασιστική απειλή και της οικοδόμησης μιας άλλης κοινωνίας.

Ακυρώνουμε την φασιστική φιέστα των Ιμίων που οργανώνει η Χρυσή Αυγή και καλούμε στην συγκέντρωση που οργανώνουν αντιφασιστικές ομάδες, συλλογικότητες και οργανώσεις το Σάββατο στις 15:00 στην πλατεία Ρηγίλλης. Να αποτρέψουμε την ανασυγκρότηση του εθνικισμού, να εξαλείψουμε το ακροδεξιό μίσος προτάσσοντας την αλληλεγγύη!

Ενάντια στον εθνικισμό που τροφοδοτεί το μίσος μεταξύ των λαών

Ενάντια στην Ευρώπη φρούριο που ενισχύει την φασιστική απειλή

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους/ις μετανάστες/τριες

Κοινός αγώνας με τους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές
imia2016

12592756_834403173370975_7637738785571192714_n

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Αντιφασιστικού Συντονισμού επιτροπών-πρωτοβουλιών-συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά, στον οποίο και συμμετέχουμε

Το ερχόμενο Σάββατο 30 Γενάρη στις 3μμ καλείται αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ρηγίλλης από ένα ευρύ φάσμα πολιτικών και κινηματικών συλλογικοτήτων της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η συγκέντρωση καλείται στο σημείο όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο η φασιστική φιέστα της Χρυσής Αυγής με αφορμή τα γεγονότα των Ιμίων. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκουμε να ματαιώσουμε την φασιστική συγκέντρωση. Για να μη μπορέσουν να ξαναχύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Για να μην οικειοποιηθούν ξανά το δικαίωμα να παρεμβαίνουν στους δρόμους και τις γειτονιές μας. Για να μετατρέψουμε την πλατεία Ρηγίλλης σε ένα χώρο αλληλεγγύης ντόπιων και μεταναστών/ριων.

Μια από τις βασικές αφορμές για αυτήν την αναβαθμισμένη πρωτοβουλία στέκεται φέτος η ίδια η προετοιμασία της Χρυσής Αυγής. Η οποία με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τα γεγονότα των Ιμίων το Γενάρη του 1996 οργανώνει κεντρική πανελλαδική συγκέντρωση, με στόχο να συσπειρωθούν στις γραμμές της ο ακροδεξιός χώρος και τα πιο συντηρητικά στρώματα της κοινωνίας κάνοντας παράλληλα μια επίδειξη δύναμης στο κέντρο της Αθήνας. Σε αυτά, πρέπει να συνυπολογίσουμε την μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να κερδίσει έδαφος υποδυόμενη την «συνεπή αντιμνημονιακή» δύναμη. Παράλληλα εκμεταλλευόμενη το προσφυγικό, θα εξαπολύσει πάλι μια στοχοποίηση απέναντι στους πρόσφυγες, τους μετανάστες/ριες και τους αδικημένους αυτής της κοινωνίας και θα καλέσει το λαό σε πόλεμο απέναντι στην Τουρκία.

Καλούμαστε να μην επιτρέψουμε την πραγματοποίηση της φασιστοεκδήλωσης. Να μην επιτρέψουμε την πραγματοποίηση κανενός είδους πογκρόμ εκείνη την ημέρα ενάντια σε μετανάστες/ριες. Να μην τους αφήσουμε να εκμεταλλευτούν τα γεγονότα των Ιμίων. Γεγονότα που δεν ήταν παρά αποτέλεσμα ενός αδήλωτου πολέμου ο οποίος και δημιουργεί νέους ετοιμοπόλεμους Έλληνες και Τούρκους, που μάχονται και πέφτουν νεκροί ενίοτε, στο βωμό του εθνικισμού και των ανταγωνισμών στην περιοχή του Αιγαίου και όχι μόνο. Μέσα από τον πόλεμο ουδέποτε μπορούν να βγουν κερδισμένοι/ες οι εργαζόμενοι/ες και τα λαϊκά στρώματα. Αντίθετα κερδισμένες βγαίνουν οι αντιδραστικές κυβερνήσεις, το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο και τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, τα οποία δημιουργούν τους ανταγωνισμούς και τους διαχειρίζονται ανάλογα με το οικονομικό όφελος που έχουν κάθε φορά οι γεωπολιτικές επιδιώξεις τους.

Βασιζόμενοι/ες στις καλύτερες παραδόσεις των αντιφασιστικών μας παρεμβάσεων στο παρελθόν, οφείλουμε να μετατρέψουμε το Σάββατο 30 Γενάρη την πλατεία Ρηγίλλης σε μια πλατεία χωρίς νεοναζί. Μια πλατεία ειρήνης, διεθνιστικής αλληλεγγύης, στήριξης των προσφύγων και μεταναστών/ριων, μια πλατεία που θα προτάσσει τον κοινό ταξικό αγώνα ενάντια στις κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας, που θα εναντιώνεται στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις τους, που θα αντιτάσσεται στην δημιουργία μια νέας Ευρώπης Φρούριο, με κράτη έκτακτης ανάγκης για τους “από μέσα” και κλειστά σύνορα, φράχτες για τους “απ’ έξω”.

Η ειρήνη στο Αιγαίο εξαρτάται αποκλειστικά από την κοινή πάλη των λαών. Από τον κοινό εργατικό αγώνα ενάντια στις κυβερνήσεις της λιτότητας, της κρατικής καταστολής, στα σχέδια που απεργάζονται η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ. Από τον αγώνα για την ανάπτυξη ενός αντιπολεμικού κινήματος ενάντια στον εθνικισμό, το φασισμό και το ρατσισμό.

Όλοι και όλες το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στις 3 μμ, στην πλατεία Ρηγίλλης!

-Ενάντια στον εθνικισμό που τροφοδοτεί το μίσος μεταξύ των λαών

-Ενάντια στην Ευρώπη φρούριο που ενισχύει την φασιστική απειλή

-Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες

-Κοινός αγώνας με Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές

In this article