Στο ίδιο έργο θεατές

Η “σκληρή διαπραγμάτευση vol. 3” εξελίσσεται, με την κυβέρνηση να βάζει κόκκινες γραμμές που κάπου θα χαθούν, με την αντιπαράθεση με το Δ.Ν.Τ να λαμβάνει “εκρηκτικές διαστάσεις” , αλλά η κατάληξη είναι γνωστή. Το νέο ασφαλιστικό στέλνει στην μετανάστευση χιλιάδες νέους-ες, ενώ και οι αλλαγές στο φορολογικό προβλέπονται οδυνηρές για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, εκτός μόνο από τους σκληρά χαμηλόμισθους.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση αναλαμβάνει και την υλοποίηση της συμφωνίας-ντροπή ανάμεσα στην Ε.Ε και την Τουρκία, εγκαινιάζοντας το καθεστώς απελάσεων υπό τον έλεγχο της FRONTEX, αλλά και την κατάρρευση της συνθήκης της Γενεύης.

Δεύτερη φορά αριστερά..

Αν υπήρχαν (ακόμα) αυταπάτες για τον πολιτικό ρόλο που έχει αναλάβει αυτή η κυβέρνηση, οι τελευταίες μέρες μας δείχνουν την ολοκλήρωση της κυνικής στροφής προς τον φιλελεύθερο ρεαλισμό, γεγονός που καταρρίπτει και τα τελευταία “αριστερά” φύλλα συκής αυτής της κυβέρνησης και όσων την υποστηρίζουν.

Είναι διαρκές ζητούμενο ο επανακαθορισμός της έννοιας διεκδίκηση με αριστερό ριζοσπαστικό πρόσημο αλλά και της αριστεράς συνολικά.

Με την εξαίρεση της έμπρακτης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, οι κινηματικές δυνάμεις είναι κατώτερες των περιστάσεων, ενώ οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ παραμένουν εκτός των πραγματικών διακυβευμάτων, και καλούν κινητοποιήσεις με τον χαρακτήρα φωτοβολίδας. Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά άλλωστε, όταν μιλάμε για τους ουσιαστικά και πρακτικά υπεύθυνους για την αποδόμηση του εργατικού κινήματος την τελευταία 20ετία.

Όπως και να ‘χει η μάχη απέναντι στην κυβέρνηση είναι μάχη αξιών και μάχη αρχής, για το δικαίωμά μας στην ζωή, για το δικαίωμά μας στην εργασία, για την αξιοπρέπεια μας, κόντρα στον εκφυλισμό της πολιτικής και για την υπεράσπιση της αριστεράς και της κοινωνίας

Την Πέμπτη 7-4-2016 καλούμε στην συγκέντρωση στις 11 στα Προπύλαια και στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε όλη την επικράτεια, με αφορμή την προκήρυξη απεργίας από την ΑΔΕΔΥ

Η απάντηση πρέπει να δοθεί στο δρόμο

In this article