28 Ιούνη- Απόφαση εφετείου για την Ηριάννα και τον Περικλή- Θα είμαστε όλοι και όλες εκεί

*Απόφαση Συνέλευσης για την απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή

Η Ηριάννα και ο Περικλής παραμένουν εδώ και ένα χρόνο έγκλειστοι στη φυλακή και περιμένουν την απόφαση του εφετείου τους που θα ανακοινωθεί στις 28 Ιούνη.

Κατά τη διάρκεια της δίκης τους άλλο ένα κακογραμμένο μυθιστόρημα της αντιτρομοκρατικής κατέρρευσε, γιατί αναμετρήθηκε με τη λογική, το δίκιο και την πραγματικότητα.

Ο μάρτυρας στον οποίο στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό η δίωξή τους, ενώ ήταν αυτός που ανακάλυψε τα θαμμένα όπλα στην Πολυτεχνειούπολη, ήταν απών και.. εξαφανισμένος. Δε θα μπορούσε βέβαια να κάνει διαφορετικά αφού η μαρτυρία-κατάθεσή του είναι γεμάτη αντιφάσεις και γκρίζα σημεία. Ένας μάρτυρας φάντασμα που ξέθαψε τα όπλα και τα έθαψε αλλού, χωρίς ωστόσο να αφήσει πουθενά τα αποτυπώματα ή το DNA του! Ψευδομάρτυρες-όργανα της ασφάλειας και ανώνυμα τηλεφωνήματα: μια πάγια τακτική της αντιτρομοκρατικής για να στοχοποιεί ανθρώπους από τη δεξαμενή υπόπτων που έχει κατασκευάσει, να δένει τις υποθέσεις και να τις κάνει πιο πιστευτές.

Ο αστυνομικός που πρώτος κατέθεσε στο δικαστήριο, δήλωσε οτι τα συγκεκριμένα όπλα δεν ανήκουν στην οργάνωση ΣΠΦ -η Ηριάννα και ο Περικλής καταδικάστηκαν ως μέλη της- και έκανε μια αποκάλυψη που φανερώνει τις παρατυπίες και την «αποστειρωμένη και πεντακάθαρη» λειτουργία των -κατά τα άλλα- πιστοποιημένων αστυνομικών εργαστηρίων. Τα όπλα βρίσκονταν σε ένα γραφείο για αρκετές ημέρες μαζί με πειστήρια άλλων υποθέσεων, όπως χαρακτηριστικά μας είπε.

Η εξέταση της αστυνομικού-βιολόγου των συγκεκριμένων εργαστηρίων, φανέρωσε τη μέθοδο με την οποία μίγματα DNA ελάχιστης ποσότητας και κακής ποιότητας, χρεώνονται στους υποψήφιους ενόχους. Όταν μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας με έρευνες και πραγματογνωμοσύνες επισημαίνουν οτι τέτοια δείγματα είναι για τον κάλαθο των αχρήστων, η ελληνική αστυνομία και οι «επιστήμονές» της κάνουν θαύματα ή μάλλον μαγικά. Ακολουθούν μια αντίστροφη από την ορθή διαδικασία. Έχοντας το DNA του «υπόπτου» το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις το παίρνουν με τη βία, ψαρεύουν μέσα από τα μίγματα κάποιους από τους δείκτες που τους είναι βολικοί. Έτσι αυθαίρετα και αντιεπιστημονικά επιτυγχάνεται η ταυτοποίηση με το DNA του εκάστοτε στόχου. Μια άκρως επικίνδυνη διαδικασία με την οποία μπορεί να παγιδευτεί ο καθένας μας.

Η έλλειψη και η ένδεια των στοιχείων στη συγκεκριμένη υπόθεση όπως έχει γίνει και σε άλλες αντίστοιχες, ξεπερνιέται με όχημα τον τρομονόμο 187Α και τις ειδικές του διατάξεις. Για τις διωκτικές αρχές και το αστυνομικό-δικαστικό σύμπλεγμα, αρκεί ο οποιοσδήποτε να βαπτιστεί ένοχος, εχθρός του κράτους και της κοινωνίας για να αλυσοδεθεί, να καταδικαστεί, να φυλακιστεί.

Ο τρομονόμος επιβάλλει το πλαίσιο για τον κοινωνικό έλεγχο και την καταστολή των κομματιών της κοινωνίας  που συνεχίζουν να αγωνίζονται. Ποινικοποιεί πολιτικούς χώρους, απόψεις, φιλικές και προσωπικές σχέσεις, στάσεις και επιλογές ζωής. Φανερώνει το πραγματικό πρόσωπο της δημοκρατίας και ξεμπροστιάζει το κράτος δικαίου που κάποιοι υποκριτικά υπερασπίζονται.

Ο 187Α είναι φρουρός του καθεστώτος εξαίρεσης. Κατεκτημένα με αγώνες δικαιώματα και ελευθερίες καταργούνται. Πολιτικοί κρατούμενοι, φυλακισμένοι, πρόσφυγες και μετανάστες, εξαθλιωμένα κοινωνικά κομμάτια, άνεργοι και επισφαλείς εργαζόμενοι, όσοι και όσες αντιστέκονται στη βαρβαρότητα της εποχής μας, εξαιρούνται. Έτσι επιβάλλεται η υποταγή και η κοινωνική ειρήνη σε συνθήκες  κρίσης, ακραίας εκμετάλλευσης και φτώχειας.

Η Ηριάννα και ο Περικλής καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια χωρίς αναστολή για να παραδειγματιστούμε, να εμπεδώσουμε το φόβο, για να σωπάσουμε. Αυτή είναι η αξία που έχουν οι ζωές μας στα μάτια του κράτους και στο ζύγι της δικαιοσύνης τους.

Αν δεν αγωνιστούμε συλλογικά και με όλες μας τις δυνάμεις για να τους σταματήσουμε, στη θέση της Ηριάννας και του Περικλή αύριο μπορεί να βρίσκεται ο καθένας και η καθεμιά μας.

Η Ηριάννα και ο Περικλής εδώ και ένα χρόνο στη φυλακή δε συμβιβάστηκαν με τον εγκλεισμό, δε συνήθισαν το άδικο. Με αξιοπρέπεια και θάρρος στέκονται απέναντι από τους δικαστές και υπερασπίζονται το δίκιο και τις ζωές τους.

Στις 28 του Ιούνη, τη μέρα που θα ανακοινωθεί η απόφαση του εφετείου, θα είμαστε όλοι και όλες εκεί.

Δίπλα στην Ηριάννα και τον Περικλή

Ενάντια στους τρομονόμους και το καθεστώς εξαίρεσης

Μέχρι την τελική τους νίκη – Μέχρι τη λευτεριά

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 28 ΙΟΥΝΗ, 9:00 – ΕΦΕΤΕΙΟ, ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ

In this article