Εισηγητικό κείμενο για την κοινή πανελλαδική συνέλευση στις 8-9 Δεκέμβρη 2018

Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί εισηγητική πρόταση και βάση συζήτησης για την κοινή πανελλαδική συνέλευση της Ανασύνθεσης ΟΝΡΑ, της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης, του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και της Δικτύωσης για την Ριζοσπαστική Αριστερά. Με το ακόλουθο κείμενο οι οργανώσεις καλούμε σε μια πανελλαδική διήμερη συνάντηση, Σάββατο και Κυριακή 8-9 Δεκέμβρη 2018 στην Αθήνα, για την ίδρυση μιας νέας συλλογικότητας στο χώρο της αντικαπιταλιστικής διεθνιστικής Αριστεράς.

Επιδιώκουμε τη δημιουργία μιας συλλογικότητας που θα στηρίζεται από συλλογικότητες με κεκτημένο έναν ικανό βαθμό κοινών πολιτικών πρακτικών και φυσιογνωμικών χαρακτηριστικών, όμως στην καθημερινή λειτουργία της θα απαρτίζεται από φυσικά πρόσωπα – και όχι εκπροσώπους. Η συλλογικότητα αυτή θα συγκροτείται μέσω τοπικών και θεματικών συνελεύσεων και αντίστοιχων συντονιστικών, και έχει ως στόχο την κατάκτηση μιας βαθύτερης ιδεολογικο-πολιτικής συμφωνίας στο μέλλον. Η ίδια, όμως, θα διαμορφώνει χώρους συμμετοχής και συναπόφασης, όχι μόνο των οργανωμένων σε συλλογικότητες, αλλά και ανένταχτων.

Θεωρούμε τη συγκρότηση μιας νέας συλλογικότητας αναγκαία, έχουμε, ωστόσο, ισχυρή επίγνωση των ορίων μας. Μεριμνώντας για ό,τι θεωρούμε αναγκαίο, η ματιά μας είναι ταυτόχρονα στις πολιτικές και κινηματικές πρωτοβουλίες που χρειάζεται να αναληφθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα, από δυνάμεις πολύ ευρύτερες.

Ακολουθεί το κείμενο εισήγησης.

Eisigisi_Panelladikis_syneleusis_8_9_Dekemvri_2018
In this article