Με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό των εκπαιδευτικών!


Οι αγωνιζόμενοι-ες δασκάλες/οι, καθηγητές/τριες έχουν δίκιο να κινητοποιούνται! Γιατί είναι δεκάδες χιλιάδες οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, την ώρα που τα κενά στα σχολεία είναι τεράστια. Αλλά και γιατί με το νέο σύστημα προσλήψεων (που μένει να δούμε πόσες από αυτές εντέλει θα πραγματοποιηθούν) αποκλείεται από τη δουλειά μεγάλος αριθμός αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών. Άνθρωποι που για χρόνια έχουν προσφέρει στη δημόσια εκπαίδευση, και μάλιστα στα «πέτρινα» χρόνια των μνημονίων, που αναγκάζονταν να μετακομίζουν κάθε χρόνο σε άλλη πόλη και που αμείβονταν με εξευτελιστικούς μισθούς, τώρα χάνουν τη μόνη εργασιακή προοπτική τους.

Επιπλέον, με το νέο σύστημα διορισμών το συλλογικό δικαίωμα στη δουλειά μετατρέπεται μέσω του προσοντολόγιου σε εξατομικευμένη δυνατότητα πρόσβασης, στο πλαίσιο της οποίας κάθε εκπαιδευτικός ανταγωνίζεται όλους τους υπόλοιπους, σε έναν αγώνα όπου θα ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να αποδεικνύει ότι είναι «επαρκής και άξιος», πληρώνοντας – αν έχει τη δυνατότητα – μεταπτυχιακά κατώτερα των απαιτούμενων γνώσεων, αμφίβολα σεμινάρια ιδιωτών και πάει λέγοντας.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση της… ευαισθησίας για τα δικαιώματα αντιμετωπίζει τις διαδηλώσεις των εκπαιδευτικών με δακρυγόνα και ξύλο, συνεχίζοντας τη γνωστή κατασταλτική παράδοση των προκατόχων της.

Στεκόμαστε ολόψυχα στο πλευρό των εκπαιδευτικών κόντρα στη νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική. Ο αγώνας για δουλειά και αξιοπρέπεια ενός κλάδου πρέπει να είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης. Όλες και όλοι στην απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη στις 11:00 στο Σύνταγμα.

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

In this article