Όχι στο συλλαλητήριο του αλυτρωτισμού και του μίσους!

Την Κυριακή σύσσωμη η (ακρο)Δεξιά μαζί με τους φονταμενταλιστές της Εκκλησίας επιχειρούν μια πρώτης τάξης εθνικιστική πρόκληση. Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία προάγει τον αλυτρωτισμό και το μίσος για τους άλλους λαούς γιατί:

  • Οι φασίστες τραμπούκοι βρίσκονται στο πολιτικό και οργανωτικό κέντρο του. Όπως συνέβη και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις , τα συλλαλητήριο δίνει ζωτικό χώρο για την ακροδεξιά βία και προπαγάνδα.
  • Το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική» είναι ψευδές και αλυτρωτικό. Η Μακεδονία δεν είναι μόνο μία και δεν είναι μόνο ελληνική. Εδώ κι έναν αιώνα είναι χωρισμένη σε τρία κράτη. Από αυτά, μόνο η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική. Κατά συνέπεια, η μη αναγνώριση στους γείτονες δικαιωμάτων επί του ονόματος υποκρύπτει εδαφικές διεκδικήσεις.
  • Παραχαράσσει την Ιστορία και προάγει το μίσος μεταξύ των λαών. Από τον 19οαιώνα υπάρχει ένας λαός που αυτοπροσδιορίζεται ως μακεδονικός. Ούτε ο Τίτο ούτε ο… Σόρος τον επινόησαν για να απειλήσουν (τίνι τρόπω;) την Ελλάδα.
  • Η συνωμοσιολογία, η τερατολογία και η απροκάλυπτη φαλκίδευση της πραγματικότητας που χαρακτηρίζουν τα καλέσματα των διοργανωτών, συνιστούν διαχρονικά βασικά εργαλεία της εθνικιστικής χειραγώγησης των συνειδήσεων.

Την Κυριακή όλες και όλοι βρισκόμαστε σε αντιφασιστική επαγρύπνηση.

–   Περιφρουρούμε τους Κοινωνικούς χώρους και τις δομές Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες & Μετανάστες.

–   Στη 1:00 μμ. συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στα Προπύλαια. Όχι για να αποτρέψουμε κανέναν από το να ασκήσει το δικαίωμά του στη διαδήλωση, αλλά για να ορθώσουμε αντιφασιστική ασπίδα απέναντι στις ναζιστικές συμμορίες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το συλλαλητήριο ως εφαλτήριο για τα πογκρόμ τους, όπως έκαναν και στα προηγούμενα αντίστοιχα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική Αριστερά 

In this article