Κάλεσμα Αλληλεγγύης για τη δίκη της Sanae Taleb

Η Sanae Taleb, βρίσκεται εδώ και περίπου εννιά μήνες φυλακισμένη στο κέντρο κράτησης μεταναστριών στο Ελληνικό, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι οι μετανάστες/στρίες δεν θα κρατούνται πάνω από έξι μήνες. Η παραμονή της στο κέντρο κράτησης, είχε παραταθεί τόσο τον Οκτώβρη του 2015, όσο και στις 8 αυτού του μήνα (για άλλους τρεις μήνες), με το επιχείρημα ότι εκκρεμεί η απέλαση της. Όπως τη πρώτη φορά έτσι και τώρα αγνοήθηκε πλήρως το αίτημα της για άσυλο. Μάλιστα, τον Οκτώβρη οι χειρισμοί κράτους- αστυνομίας, ανέδειξαν τη στάση τους απέναντι στους μετανάστες/στρίες κρατούμενους/ες , όταν εκείνοι/ες αγωνίζονται.

Συγκεκριμένα, ως διαμαρτυρία για την επέκταση της κράτησης , στις 31.10 η Sanae προβαίνει σε άρνηση συσσιτίου. Η απεργία πείνας της διαρκεί έξι μέρες, όταν και της ανακοινώνεται ότι πρόκειται να απελευθερωθεί. Αντί απελευθέρωσης ωστόσο οδηγείται στο τμήμα αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη, όπου και της ασκείται σωματική και ψυχολογική βία ώστε να απελαθεί. Γεμάτη τραύματα και αίματα, επιστρέφει τελικά στο κέντρο κράτησης- με φορτωμένες τις κατηγορίες της απείθειας και φθοράς δημόσιας περιουσίες- από όπου και συνεχίζει τον αγώνα της. Η ακραίου τύπου εκδικητική αντίδραση που βίωσε, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μεμονωμένη, αφού υπάρχουν αρκετές ακόμη περιπτώσεις βίαιων απελάσεων.

Η δίκη της λοιπόν, την ερχόμενη Τρίτη 26.01, αποτελεί μια καθοριστική στιγμή για τον αγώνα της ίδιας, αλλά και του μεγάλου αριθμού μεταναστών και μεταναστριών που κρατούνται στα κέντρα κράτησης. Η περίπτωση της, παρουσιάζει το αξιοσημείωτο να δικάζεται το θύμα και μάλιστα για τα αδικήματα της απείθειας (απέναντι στη βία) και της φθοράς δημόσιας περιουσίας. Κατηγόριες ανυπόστατες, που ωστόσο μαρτυρούν ότι για το ελληνικό κράτος, θεωρείται απείθεια το να αγωνίζεται κάποιος/α για την επιβίωση του και φθορά δημόσιας περιουσίας να το μην επιτρέπει τον πλήρη εξευτελισμό του/της από την αστυνομία.

Καλούμε την Τρίτη 26.1 στις 9.00, σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Ενάντια στα κέντρα κράτησης, τις βίαιες απελάσεις, την αστυνομική και κρατική βία.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα μεταναστών/μεταναστριών. Ανοιχτά σύνορα, χαρτιά και δικαιώματα για όλους/όλες.

Ανασύνθεση: Οργάνωση Νεολαίας Ριζοσπαστικής Αριστεράς

In this article